top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSuzanne Goeman

De bucket list

Door deze film uit 2007 werd een bucket list ineens een normaal begrip in Nederland. Een bucket list is een lijst met dingen die je nog wilt doen voordat je het aardse bestaan verruilt voor het eeuwige. Het is tegenwoordig heel normaal als je aan je bucket list werkt als je wat ouder wordt. Sterker nog, voor sommige mensen draait het leven om het kunnen `afvinken` van alles wat op de bucket list staat. Het is een soort prestige ding geworden. En soms is die lijst heeeel lang.


Zelf heb ik er ook één. Die draait vooral om het bezoeken van landen. Ik zou ooit nog een keer naar Zuid-Amerika willen en naar Antarctica. Dingen als parachutespringen, bungeejumpen e.d. heb ik al gedaan. Ik rijd motor, speel in een band, dat waren toen ik veel jonger was twee dingen op de bucket list.


Toen ik mijn lieve eerste eigen hond moest laten inslapen, heb ik een week aan de zelf bedachte bucket list voor mijn hond gewerkt. Die had nog nooit een echte biefstuk gehad, dus die stond op één. Maar op de bucket list van de meeste honden staan denk ik alleen maar ´herhalingen´ zoals nog een keer naar het strand, nog een keer naar het bos, nog een keer met een maatje spelen, zoveel mogelijk tijd met de baas doorbrengen.


Ik vind het altijd erg interessant om te horen wat mijn klanten op de bucket list hebben staan. Veel van mijn klanten kennen het begrip ´bucket list´ helemaal niet, maar als ik wat uitleg en doorvraag komen er toch altijd wel dingen naar voren die ze nog graag een keer willen. Vaak zijn dat maar één of twee dingen die nieuw zijn, zoals een keer een high tea doen of een keer een weekend weg naar een stad waar men altijd al naar toe wilde of een vakantie ver weg. Maar meestal wil men de laatste tijd alleen nog maar zoveel mogelijk bij familie zijn, ‘gezellige’ dingen doen. Herinneringen ophalen, foto’s kijken (nostalgisch mijmeren noemde mijn moeder dat altijd) nog een keer langs het geboortehuis, de plaats waar men vandaan komt, lekker uit eten bij het favoriete restaurant.


En hoe veel men dan vroeger ook op de lijst had staan, deze quality time is het enige dat overblijft bij een naderend afscheid. Heel logisch, maar doen we nou juist dat laatste niet veel te weinig als we er alle tijd nog voor hebben? Als u nog een bezoek wilt brengen, een weekend weg wilt of een vakantie wilt maar u denkt dat dat vanwege uw verzorging niet meer mogelijk is, neem dan eens contact op. ik ben Verzorgende IG en als de zorg niet té complex is, kan ik u wellicht helpen.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page