top of page

Wie is Suus?

zonnebloemen-weken_n.jpg
Wie is Suus?

Ik ben geboren in 1973 in Heerhugowaard. Op mijn achttiende kwam ik bij toeval in de financiële dienstverlening terecht. Daar heb ik met veel plezier in allerlei verschillende functies 25 jaar in gewerkt. In 2017 zat ik tegen een burn-out aan en raadde de huisarts me aan om alleen maar leuke dingen te doen. Ik wilde al heel lang vrijwilliger worden bij de Hospice in Beverwijk. Bij de eerste dienst daar vroeg de verpleegkundige of ik haar wilde assisteren. De keer daarna hielp ik haar weer en wist ik meteen wat ik met de rest van mijn werkende leven wilde doen: de zorg in. Ik ben zo snel mogelijk begonnen met de opleiding tot Verzorgende IG en ik heb mijn stage gedaan bij de Zorgspecialist op locatie Alverna in Aerdenhout. Ik heb daar heel veel geleerd, zeker over dementie.  Nadat ik mijn diploma had gehaald, zag ik wel dat ik op het gebied van verpleegkundige handelingen nog wel een slag te maken had. Daarom ben ik bij Viva Zorggroep gaan werken, op locatie Westerheem in Heemskerk.  
Daar heb ik in een redelijk korte periode veel geleerd over verschillende ziektebeelden en verpleegtechnische handelingen. In 2019 had ik daar genoeg geleerd om als zelfstandige door te gaan en daarom werd Pluk de dag met Suus geboren. Ik werk vanaf dat moment voor verschillende cliënten, waardoor ik veel ervaring heb met cliënten met ALS, beademing (zowel invasief als niet-invasief), EDS, niet-aangeboren hersenletsel en dementie. In 2021 voelde ik dat ik een bredere basis van mijn kennis wilde en ben ik gestart met de opleiding tot Verpleegkundige. Daarvoor ben ik in 2022 geslaagd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Humor is voor mij erg belangrijk en mijn cliënten een leuke (of zo leuk mogelijke) dag bezorgen is elke dag weer mijn doel. En door mijn brede kennis ben ik nu aardig all-round, al zeg ik het zelf ;-). 
 
bottom of page