top of page

Wie is Suus?

Wie is Suus?

Suus (Suzanne Goeman): Ik ben in 1973 geboren in Alkmaar. Bij toeval kwam ik op mijn achttiende terecht bij de Rabobank in Limmen. Ik ben daar begonnen aan mijn HEAO. In het kort heb ik 25 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt en in de marketing. In die periode heb ik twee bedrijven gehad en heb ik voor één van deze bedrijven ook een jaar in de VS gewoond (Nashville). Na 25 jaar in het bedrijfsleven zat ik tegen een burn-out aan. Toen ik op advies van de huisarts even alleen aan mezelf moest denken, werd ik vrijwilliger in de hospice in Beverwijk, iets wat ik al heel lang wilde. Daar kwam ik voor het eerst écht in aanraking met de zorg. ik vond het zó fascinerend hoe warm deze laatste zorg voelde, dat ik besloot om de opleiding Verzorgende IG te gaan doen. 

Suus.jpg

Bij toeval kwam ik voor mijn stage terecht op de Tuinkamer, de Kleinschalig Wonen Voorziening van de Zorgspecialist. Daar maakte ik écht kennis met de zorg en de zorg voor ouderen met dementie. Ik heb er erg veel geleerd over dementie en het verbeteren van het welzijn van mensen met dementie. Hoe leuk ik het daar ook vond, voor mijn gevoel moest ik ook het verpleegtechnische deel van het beroep meer onder de knie krijgen.

 

Ik ben toen gaan werken bij Viva Zorggroep op een somatische afdeling waar ook enkele ouderen met dementie wonen. En na een half jaar in een verpleeghuis/verzorgingshuis kreeg ik ook routine in de handelingen en ziektebeelden. Omdat ik toch een zwak heb voor mensen met dementie en mensen in de laatste fase van hun leven, besloot ik voor mezelf te gaan werken. 

De voornaamste reden om voor mezelf te beginnen, is dat ik iets wil doen tegen eenzaamheid bij ouderen. Zelfs in het verpleeghuis waar ik heb gewerkt, zie ik veel eenzaamheid. Er worden best veel (groeps)activiteiten georganiseerd maar niet iedereen is daar fan van. Zeker bij beginnende dementie zijn mensen erg onzeker in een groep. Ze fleuren op van één op één aandacht maar die tijd is er in een verzorgingshuis of verpleeghuis vaak niet. Ouderen die nog thuis wonen zijn nog vaker eenzaam en vinden het soms moeilijk om dit toe te geven.

Ik wil met mijn bedrijf reguliere zorg verlenen, maar nog liever werken aan welzijn bij ouderen. Dit doe ik door de geluksmomentjes aan te bieden. En dit kan van heel klein tot heel groot. Soms is even buiten de deur een ijsje eten met iemand die aan een rolstoel gekluisterd is, al een geluksmomentje. Samen muziek maken of zingen vind ik zelf het beste medicijn, maar bijna alles is mogelijk.

Lukt een weekend of een vakantie niet vanwege (veel) zorg? Laten we eens kijken of dat dan met hulp van mij wel mogelijk is. Ik werk graag in de palliatieve zorg en graag voor ouderen met dementie. Daar ben ik gewoon het meest op mijn plek.

Moeilijk om van je zelf te zeggen, maar mijn sterkste punten zijn mijn humor (ook in de palliatieve zorg wordt gelukkig nog veel gelachen), liefde voor de oudere medemens en het denken in mogelijkheden. Mijn hobby’s zijn muziek maken (orgel, piano en gitaar), zingen, motorrijden, wandelen met mijn lieve hond, lezen en van het leven genieten. Ik ben opgegroeid met klassieke muziek, schlagers en het Nederlandse lied dus ik ken de muziek die oudere mensen ook kennen.

 

Informeer eens wat ik voor u of voor je ouders/naaste kan betekenen. Ik werk zowel voor PGB-houders als particulieren. Kijk voor meer info bij “Hoe werkt het?”

Er kan nog niets worden gereserveerd. Kom later terug.
bottom of page